Zelfbouwwoning, Coendersbuurt, Spoorzone, Nieuw Delft

Opdrachtgevers
Koen & Tina

Locatie
kavel CB038, Coendersbuurt,
Spoorzone, Nieuw Delft

Programma
 rijwoning met waterval trap, vide en splitlevel
 2,5 bouwlagen
 6,0 x 10,0 x 9,0m (b x d x h)
 161 m2 BVO
 bouwsysteem: kalkzandsteen met betonvloeren

Ontwerp
2016

Fase
in uitvoering

Oplevering
begin 2018

Meer informatie
www.kavelwoning.nl

Locatie
Cascade wordt gebouwd in het nieuwe gedeelte van de Coendersbuurt in Delft, onderdeel van het grote vernieuwingproject van de binnenstad Nieuw Delft. De tussenwoning maakt onderdeel uit van een straat met aan beide kanten zelfbouwwoningen.

Ontwerp
Uitgangspunt voor het ontwerp van het woonhuis is het creëren van veel licht en ruimtelijkheid. Om dit te bereiken heeft het huis een waterval trap, die helemaal van de achterkant naar de voorkant van het huis loopt. Het grote trapgat dat hierdoor ontstaat en de vide die hieraan is verbonden geeft het beoogde licht en de ruimtelijkheid aan het hius. De overloop van de 1e verdieping die op de vide uitkomt is zoveel mogelijk open gehouden en wordt benut als open werkruimte.

Keuken
De keuken die aan de voorkant van het huis ligt is met twee traptreden verhoogd en wordt hierdoor ruimtelijk gescheiden van de woonkamer. Tegelijkertijd geeft de verhoging meer privacy in de keuken ten opzichte van de straat.

Gevels
De voor- en achtergevel zijn bekleed met zwart houten geveldelen gecombineerd met zwart aluminium kozijnen. Deze vormen samen een sterk contrast met het interieur van de woning. De ramen zijn groot en geven veel daglicht en uitzicht naar buiten. De verdiepte entree verbindt het huis met de verplichte Delftse stoep en de straat.

Zelfbouw woning, Coendersbuurt, Spoorzone, Nieuw Delft

Opdrachtgevers
Koen & Tina

Locatie
kavel CB038, Coendersbuurt,
Spoorzone, Nieuw Delft

Programma
 rijwoning met waterval trap, vide en splitlevel
 2,5 bouwlagen
 6,0 x 10,0 x 9,0m (b x d x h)
 161 m2 BVO
 bouwsysteem: kalkzandsteen met betonvloeren

Ontwerp
2016

Fase
in uitvoering

Oplevering
begin 2018

Locatie
Cascade wordt gebouwd in het nieuwe gedeelte van de Coendersbuurt in Delft, onderdeel van het grote vernieuwingproject van de binnenstad Nieuw Delft. De tussenwoning maakt onderdeel uit van een straat met aan beide kanten zelfbouwwoningen.

Ontwerp
Uitgangspunt voor het ontwerp van het woonhuis is het creëren van veel licht en ruimtelijkheid. Om dit te bereiken heeft het huis een waterval trap, die helemaal van de achterkant naar de voorkant van het huis loopt. Het grote trapgat dat hierdoor ontstaat en de vide die hieraan is verbonden geeft het beoogde licht en de ruimtelijkheid aan het hius. De overloop van de 1e verdieping die op de vide uitkomt is zoveel mogelijk open gehouden en wordt benut als open werkruimte.

Gevels
De voor- en achtergevel zijn bekleed met zwart houten geveldelen gecombineerd met zwart aluminium kozijnen. Deze vormen samen een sterk contrast met het interieur van de woning. De ramen zijn groot en geven veel daglicht en uitzicht naar buiten. De verdiepte entree verbindt het huis met de verplichte Delftse stoep en de straat.

Keuken
De keuken die aan de voorkant van het huis ligt is met twee traptreden verhoogd en wordt hierdoor ruimtelijk gescheiden van de woonkamer. Tegelijkertijd geeft de verhoging meer privacy in de keuken ten opzichte van de straat.