Zelfbouw woning Loggia house 3, Karel Klinkenberg, Amsterdam N-W

Opdrachtgevers
Evert & Sigrid

Locatie
Karel Klinkenberg locatie
Amsterdam Nieuw-West

Programma
zelfbouw tussenwoning met loggia’s (inpandige balkons)
 3,5 bouwlagen
 6,0 x 12,0 x 13,0m (b x d x h)
 240 m2 bvo

Ontwerp
2016

Fase
uitgevoerd

Jaar van oplevering
2018

Relevante links
www.kavelwoning.nl

Locatie
Loggia house 3 is een moderne zelfbouw woning gebouwd in particulier opdrachtgeverschap (PO) op de Karel Klinkenberg locatie in Amsterdam Nieuw-West. De tussenwoning maakt onderdeel uit van een bouwblok van 10 geschakelde zelfbouwwoningen gelegen aan het Spoorpark en appartementen aan de Jan Tooropstraat in Overtoomseveld.

Ontwerp
De basis voor het ontwerp is onze standaard Loggia house kavelwoning op www.kavelwoning.nl. Loggia house heeft veel glas waardoor veel daglicht binnenvalt en een breed uitzicht ontstaat naar buiten. Het glas is verdiepingshoog en is doorgevoerd tot in de entree om de begane grond te verbindingen met de straat. Het bankje naast de voordeur versterkt dit idee. Deze nodigt de bewoners uit om op een mooie zomerse dag voor de deur te gaan zitten met een drankje en brengt op deze manier de bewoners in de straat meer met elkaar in contact. In de gevel zijn loggia’s (inpandige balkons) opgenomen door het glas terug te leggen en de gevel schuin mee te laten lopen. Hierdoor ontstaat een panoramisch uitzicht en tegelijkertijd beschutting tegen de regen en het directe zonlicht in de zomer. Op de balkons zijn plantenbakken in de gevel opgenomen die zorgen voor meer groen in de straat.

De zelfbouw tussenwoning van 6,0 x 12,0m, 3,5 bouwlagen en 240 m2 bvo heeft een dakterras aan de voorkant die uitzicht biedt op het Spoorpark en is gericht op het Westen. De voorgevel is voorzien van loggia’s (inpandige balkons) met een glazen balustrade gericht op het Spoorpark, terwijl de achtergevel gericht op het Oosten juist zo vlak mogelijk is gemaakt met verdiepingshoge kozijnen zonder negge. De woning heeft hiermee een duidelijke verbinding met de locatie en zijn omgeving. De opzet van de plattegronden is helder en functioneel met een trap tegen de bouwmuur midden in de woning en een entreehal dwars aan de voorgevel.

Zorgvuldig toegepaste materialen
De woning heeft een gevel bekleed met zand gekleurde steenstrips die voegloos in twee verschillende verbanden zijn aangebracht. De horizontaal gerichte vlakken hebben steenstrips in horizontaal tegelverband, de verticaal gerichte vlakken een verticaal halfsteensverband. De mat zwart aluminium kozijnen geven een sterk contrast met de steenstrips, zowel in materiaal als in kleur. In de voorgevel zijn schuifpuien aangebracht om vanuit de slaapkamers een ruime toegang te bieden tot de loggia’s. In de achtergevel zijn kiepramen en -luiken aangebracht voor frisse lucht van buiten. Het geheel geeft de woning een heldere, uitnodigende en expressieve uitstraling.

Zelfbouw woning Loggia house 3, Karel Klinkenberg, Amsterdam Nieuw-West

Opdrachtgevers
Evert & Sigrid

Locatie
Karel Klinkenberg locatie
Amsterdam Nieuw-West

Programma
zelfbouw tussenwoning met loggia’s (inpandige balkons)
 3,5 bouwlagen
 6,0 x 12,0 x 13,0m (b x d x h)
 240 m2 bvo

Ontwerp
2016

Fase
uitgevoerd

Jaar van oplevering
2018

Relevante links
www.kavelwoning.nl

Locatie
Loggia house 3 is een moderne zelfbouw woning gebouwd in particulier opdrachtgeverschap (PO) op de Karel Klinkenberg locatie in Amsterdam Nieuw-West. De tussenwoning maakt onderdeel uit van een bouwblok van 10 geschakelde zelfbouwwoningen gelegen aan het Spoorpark en appartementen aan de Jan Tooropstraat in Overtoomseveld.

Ontwerp
De basis voor het ontwerp is onze standaard Loggia house kavelwoning op www.kavelwoning.nl. Loggia house heeft veel glas waardoor veel daglicht binnenvalt en een breed uitzicht ontstaat naar buiten. Het glas is verdiepingshoog en is doorgevoerd tot in de entree om de begane grond te verbindingen met de straat. Het bankje naast de voordeur versterkt dit idee. Deze nodigt de bewoners uit om op een mooie zomerse dag voor de deur te gaan zitten met een drankje en brengt op deze manier de bewoners in de straat meer met elkaar in contact. In de gevel zijn loggia’s (inpandige balkons) opgenomen door het glas terug te leggen en de gevel schuin mee te laten lopen. Hierdoor ontstaat een panoramisch uitzicht en tegelijkertijd beschutting tegen de regen en het directe zonlicht in de zomer. Op de balkons zijn plantenbakken in de gevel opgenomen die zorgen voor meer groen in de straat.

De zelfbouw tussenwoning van 6,0 x 12,0m, 3,5 bouwlagen en 240 m2 bvo heeft een dakterras aan de voorkant die uitzicht biedt op het Spoorpark en is gericht op het Westen. De voorgevel is voorzien van loggia’s (inpandige balkons) met een glazen balustrade gericht op het Spoorpark, terwijl de achtergevel gericht op het Oosten juist zo vlak mogelijk is gemaakt met verdiepingshoge kozijnen zonder negge. De woning heeft hiermee een duidelijke verbinding met de locatie en zijn omgeving. De opzet van de plattegronden is helder en functioneel met een trap tegen de bouwmuur midden in de woning en een entreehal dwars aan de voorgevel.

Zorgvuldig toegepaste materialen
De woning heeft een gevel bekleed met zand gekleurde steenstrips die voegloos in twee verschillende verbanden zijn aangebracht. De horizontaal gerichte vlakken hebben steenstrips in horizontaal tegelverband, de verticaal gerichte vlakken een verticaal halfsteensverband. De mat zwart aluminium kozijnen geven een sterk contrast met de steenstrips, zowel in materiaal als in kleur. In de voorgevel zijn schuifpuien aangebracht om vanuit de slaapkamers een ruime toegang te bieden tot de loggia’s. In de achtergevel zijn kiepramen en -luiken aangebracht voor frisse lucht van buiten. Het geheel geeft de woning een heldere, uitnodigende en expressieve uitstraling.