Window house, Homeruskwartier, Almere Poort

Opdrachtgever
particulier

Locatie
Homeruskwartier, Almere Poort

Programma
 hoekhuis
 3 bouwlagen
 5,7 x 11,0 x 9,1m (b x d x h)
 140 m2 BVO
 bouwsysteem: houtskeletbouw

Ontwerp
2013

Fase
geannuleerd

Ontwerp
Uitgangspunt voor het ontwerp is het creëren van zoveel mogelijk ‘licht, lucht en ruimte’. Het hoekhuis heeft grote ramen die speels maar functioneel over de gevel zijn gestrooid en zorgen voor veel daglicht naar binnen en uitzicht naar buiten. De ramen hebben geintegreerde aluminium luiken die naar binnen toe te openen zijn om het huis te voorzien van frisse lucht van buiten.

De ramen zijn op twee verschillende hoogten ten opzichte van de vloer aangebracht, waardoor ze ‘dansen’ in de gevel. De posities van de ramen zijn per ruimte bepaald en afgestemd op de functie van de ruimte. Het huis heeft een dakterras die verscholen ligt achter de gevel. De voor-, zij- en achtergevel lopen hierdoor in elkaar over en vormen een mooie beëindiging van de straat.

Window house, Homeruskwartier, Almere Poort

Opdrachtgever
particulier

Locatie
Homeruskwartier, Almere Poort

Programma
 hoekhuis
 3 bouwlagen
 5,7 x 11,0 x 9,1m (b x d x h)
 140 m2 BVO
 bouwsysteem: houtskeletbouw

Ontwerp
2013

Fase
geannuleerd

Ontwerp
Uitgangspunt voor het ontwerp is het creëren van zoveel mogelijk ‘licht, lucht en ruimte’. Het hoekhuis heeft grote ramen die speels maar functioneel over de gevel zijn gestrooid en zorgen voor veel daglicht naar binnen en uitzicht naar buiten. De ramen hebben geintegreerde aluminium luiken die naar binnen toe te openen zijn om het huis te voorzien van frisse lucht van buiten.

De ramen zijn op twee verschillende hoogten ten opzichte van de vloer aangebracht, waardoor ze ‘dansen’ in de gevel. De posities van de ramen zijn per ruimte bepaald en afgestemd op de functie van de ruimte. Het huis heeft een dakterras die verscholen ligt achter de gevel. De voor-, zij- en achtergevel lopen hierdoor in elkaar over en vormen een mooie beëindiging van de straat.