Datcha house 4, Homeruskwartier, Almere Poort

Opdrachtgever
Fam. Pureveen

Locatie
Saturnussingel 261
1363 RG Almere

Programma
 hoekwoning
 3 bouwlagen
 5,4 x 9,6 x 9,0m (b x d x h)
 154 m2 BVO
 bouwsysteem: kalkzandsteen met betonvloeren

Ontwerp
2014 – 2015

Fase
uitgevoerd

Jaar van oplevering
2017

Meer informatie
www.kavelwoning.nl

Locatie
Datcha house 4 is een hoekwoning gebouwd in particulier opdrachtgeverschap in het Homeruskwartier, Almere Poort. De woning van drie volledige bouwlagen met platdak is onderdeel van een rij van vier geschakelde zelfbouwwoningen gelegen aan een klein woonerf. De woningen hebben een op het zuiden georiënteerde tuin aan de voorkant met een parkeerplaats op eigen terrein. Door deze omgekeerde oriëntatie van de kavels liggen de achtertuinen met bergingen als het ware aan de voorkant.

Datcha house
Datcha house 4 is één van onze Datcha house kavelwoningen op www.kavelwoning.nl die zijn geïnspireerd op de typisch Russische datcha’s. Dit zijn zomerhuizen in het groen die in de loop der tijd zijn getransformeerd en uitgebouwd tot volwaardige gezinswoningen. Datcha house is zo ontwikkeld dat de basis opzet altijd hetzelfde is; een rechthoekige plattegrond van 5,4 x 9,6m met de entree aan de zijkant, die vervolgens op maat kan worden uitgebouwd en aangepast aan de woonwensen van de klant. Zo kan er gekozen worden uit verschillende dakvormen, uit-/opbouwen en gevelmaterialen en kan het huis worden verbreed en verdiept. Hierdoor is elke datcha uiteindelijk uniek.

Datcha house 4
De omgekeerde opzet van de kavel heeft aanleiding gegeven om de indeling van de begane grond om te draaien, waarbij de keuken en entreehal aan de achterkant en de woonkamer aan de voorkant zijn gesitueerd. Deze opzet geeft de woning een sterkere verbinding met de straat en zorgt daarmee voor meer sociale verbinding in de wijk. De gevel van de woning is nadrukkelijk overhoeks ontworpen om de belangrijkste eigenschap van een hoekwoning zoveel mogelijk te benutten. De brede Douglas houten geveldelen zijn verticaal in vallende lengtes aangebracht en lopen als een schil de hoek om. Dit geeft de woning een statig karakter. De grote verdiepingshoge ramen zorgen voor veel daglicht en uitzicht naar buiten en hebben geïntegreerde aluminium luiken om het huis te voorzien van frisse lucht van buiten. De ramen zijn zorgvuldig gepositioneerd voor een spannende compositie in de gevel met de juiste zichtlijnen richting de straat en het bos. De entree van de woning ligt verdiept in de gevel, om droog voor de voordeur te kunnen staan als het regent. De entree is op deze manier ook duidelijk herkenbaar en geeft de woning een uitnodigende en expressieve uitstraling. De badkamer heeft voor de privacy een afwijkend raam dat smaller is en half verborgen achter de gevelbekleding ligt.

Datcha house 4, Homeruskwartier, Almere Poort

Opdrachtgever
Fam. Pureveen

Locatie
Saturnussingel 261
1363 RG Almere

Programma
 hoekwoning
 3 bouwlagen
 5,4 x 9,6 x 9,0m (b x d x h)
 154 m2 BVO
 bouwsysteem: kalkzandsteen met betonvloeren

Ontwerp
2014 – 2015

Fase
uitgevoerd

Jaar van oplevering
2017

Meer informatie
www.kavelwoning.nl

Locatie
Datcha house 4 is een hoekwoning gebouwd in particulier opdrachtgeverschap in het Homeruskwartier, Almere Poort. De woning van drie volledige bouwlagen met platdak is onderdeel van een rij van vier geschakelde zelfbouwwoningen gelegen aan een klein woonerf. De woningen hebben een op het zuiden georiënteerde tuin aan de voorkant met een parkeerplaats op eigen terrein. Door deze omgekeerde oriëntatie van de kavels liggen de achtertuinen met bergingen als het ware aan de voorkant.

Datcha house 4
Datcha house 4 is één van onze Datcha house kavelwoningen op www.kavelwoning.nl die zijn geïnspireerd op de typisch Russische datcha’s. Dit zijn zomerhuizen in het groen die in de loop der tijd zijn getransformeerd en uitgebouwd tot volwaardige gezinswoningen. Datcha house is zo ontwikkeld dat de basis opzet altijd hetzelfde is; een rechthoekige plattegrond van 5,4 x 9,6m met de entree aan de zijkant, die vervolgens op maat kan worden uitgebouwd en aangepast aan de woonwensen van de klant. Zo kan er gekozen worden uit verschillende dakvormen, uit-/opbouwen en gevelmaterialen en kan het huis worden verbreed en verdiept. Hierdoor is elke datcha uiteindelijk uniek.

De omgekeerde opzet van de kavel heeft aanleiding gegeven om de indeling van de begane grond om te draaien, waarbij de keuken en entreehal aan de achterkant en de woonkamer aan de voorkant zijn gesitueerd. Deze opzet geeft de woning een sterkere verbinding met de straat en zorgt daarmee voor meer sociale verbinding in de wijk.

De gevel van de woning is nadrukkelijk overhoeks ontworpen om de belangrijkste eigenschap van een hoekwoning zoveel mogelijk te benutten.

De grote verdiepingshoge ramen zorgen voor veel daglicht en uitzicht naar buiten en hebben geïntegreerde aluminium luiken om het huis te voorzien van frisse lucht van buiten. De ramen zijn zorgvuldig gepositioneerd voor een spannende compositie in de gevel met de juiste zichtlijnen richting de straat en het bos. De entree van de woning ligt verdiept in de gevel, om droog voor de voordeur te kunnen staan als het regent. De entree is op deze manier ook duidelijk herkenbaar en geeft de woning een uitnodigende en expressieve uitstraling.

De badkamer heeft voor de privacy een afwijkend raam dat smaller is en half verborgen achter de gevelbekleding ligt.

De brede Douglas houten geveldelen zijn verticaal in vallende lengtes aangebracht en lopen als een schil de hoek om. Dit geeft de woning een statig karakter.