home
 


Cataloguswoning of woning op maat?
Op de particuliere markt voor het bouwen van een eigen huis ligt de keuze meestal tussen een geheel uitgewerkte woning uit de catalogus (de cataloguswoning) en een traject waarbij vooraf nog niets over het uiteindelijke ontwerp bekend is (de woning op maat). Het voordeel van een cataloguswoning is dat de bouwtijd relatief kort is, dat vooraf bekend is hoe de woning eruit gaat zien en hoeveel de woning gaat kosten. Het nadeel echter is dat de klant weinig invloed heeft op het ontwerp van de woning en dat de woning zich daarom weinig onderscheid van andere woningen. Een woning op maat daarentegen heeft juist het voordeel dat het volledig is af te stemmen op de wensen van de klant en daarom een eigen en onderscheidend uiterlijk krijgt. Het nadeel is echter dat vooraf nog niet bekend is hoe de woning eruit gaat zien en hoeveel de woning gaat kosten. Bovendien zijn de bouwkosten hoger en is de bouwtijd langer doordat de woning vaak traditioneel wordt gebouwd en op maat bouwkundig moet worden uitgewerkt.

 

Villa 8A® bouwsysteem
     
1. constructie: kolommen en vrij indeelbare vloeren

2. vliesgevel: vrij indeelbaar (wind- en waterdicht)
3. eindgevel: ontwerp op maat (na 12 weken opgeleverd)

Bouwsysteem
Het casco van de woning is opgebouwd uit stalen kolommen en betonnen vloeren (1). Hierdoor is de woning volledig vrij indeelbaar en kan de grootte van de woning door u zelf worden bepaald en worden afgestemd op uw kavel. Het casco van de woning wordt vervolgens met een vliesgevel wind- en waterdicht gemaakt (2), waarbij de hoeveelheid en posities van glas worden afgestemd op de inrichting van de woning. De woning wordt vervolgens voorzien van de eindgevel, die als een 'schil' om de vliesgevel wordt gehangen (3). Deze wordt op maat ontworpen, waarbij rekening wordt gehouden met de zon oriëntatie van uw kavel en de door u gewenste privacy. De eindgevel kan in meerdere materialen worden uitgevoerd, waarvan in de woningconfigurator enkele voorbeelden te zien zijn. Na 12 weken is de woning casco opgeleverd en kan worden begonnen met het plaatsen van de binnenwanden, trappen en verdere inrichting. Als laatste kan een meeontworpen tuin worden aangelegd.


Hoe werken wij?
Als u interesse heeft in een Villa 8A®, dan kunt u contact met ons opnemen om een afspraak te maken. Wij komen dan vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken. Naar aanleiding van dit gesprek kunt u bepalen of u een Villa 8A® wilt laten bouwen.

Heeft u vragen?
Voor vragen of voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met:

Robert Uijttewaal
architect

010-8180139
06-24183948
villa8a@8aa.nlCopyright © 2015 | 8A Architecten