NIEUWS

 

Bekijk dit project Bekijk dit project Bekijk dit project

AUGUSTUS 2017
8A ontwerpt schuurwoningen in Oosterwold
  APRIL 2017
8A ontwerpt opbouw in Krimpen a/d IJssel
  MAART 2017
8A ontwerpt Oosterwold paviljoen Almere
     

8A heeft ecologische schuurwoningen ontworpen voor 'De Nederzetting' in Oosterwold, Almere. De Nederzetting is een eigen ontwikkeling i.s.m. Beyond Now, Bruggemann Bouw en Bouwen in Oosterwold. Het project is onderdeel van Quokka home. De houten schuurwoningen hebben een vierkante plattegrond van 10x10m en ca. 130m2 bvo en zijn geinspireerd op de architectuur van de eerste nederzettingen in ons land. Het doel van de ontwikkeling is het maken van kleinschalige 'nederzettingen' in het vrije landschap.

8A heeft een opbouw ontwerpen voor een bestaande bungalow uit de jaren 60 in Krimpen aan den IJssel. De woning wordt uitgebreid voor het toevoegen van twee grotere kinderslaapkamers met speeloverloop en eigen badkamer. Uitgangspunt voor het ontwerp is een duidelijke scheiding tussen bestaand en nieuw. De opbouw is opgedeeld in twee bouwdelen met een lessenaar dak in twee richtingen en is met een houten trap en vide verbonden met de bestaande bungalow.

8A heeft een ontwerp gemaakt voor het Oosterwold paviljoen in Almere. Het paviljoen is een initiatief van Bruggemann Bouw en 8A Architecten en zal binnenkort als een prefab 'container' op locatie worden geplaatst. Het paviljoen wordt een informatiepunt voor de woningen die Bouwen in Oosterwold, Beyond Now, Bruggemann Bouw en 8A Architecten speciaal voor Oosterwold gaan ontwikkelen.

Binnenkort meer informatie hierover, dus houdt onze websites in de gaten!

 

Bekijk dit project Bekijk dit project Bekijk deze publicatie

MAART 2017
8A ontwerpt woning Ypenburg, Den Haag
  FEBRUARI 2017
Ontwikkel zelf uw appartement in Ypenburg
  JANUARI 2017
Datcha house 4 in extrArchitecture
     

Sfeervol wonen nabij groen, water en stad. Aan de rand van Ypenburg Deelplan 20, pal achter het Hofbad, biedt gemeente Den Haag 100 kavels aan voor zelfbouwwoningen. 8A is door de gemeente uitgenodigd om ontwerpen in te dienen die passen bij de kavels. Speciaal voor de brede Uiver kavels van 7,5m heeft 8A een nieuwe kavelwoning 'Entresol house' ontworpen. De woning heeft een grote vide met entresol in de woonkamer en grote verdiepingshoge ramen waardoor veel daglicht binnenvalt en een breed uitzicht ontstaat naar buiten.

Gelijkvloers wonen in een appartement dat volledig aan uw wensen en eisen voldoet. Dat kan in Ypenburg, Den Haag. De gemeente Den Haag geeft ruimte aan zogenaamde ‘CPO-intiatieven voor gestapelde bouw’. Ofwel, aan bewonersgroepen die hun eigen appartement willen ontwikkelen. U bepaalt dus zelf hoe groot, hoe licht en hoe energiezuinig uw nieuwe appartement is, hoeveel kamers het heeft en hoe het precies is ingedeeld. Iets voor u?

Lees meer...

De door 8A ontworpen vrijstaande woning 'Datcha house 4' is gepubliceerd in vakblad extrArchitecture, een referentiemagazine uitgegeven door Eternit. Datcha house 4 staat als eerste project in het blad op pagina 7 t/m 11.

Voor de publicatie zijn speciaal door de fotograaf van Eternit nieuwe foto's van de woning gemaakt. Deze zijn online te bekijken op de Eternit website.

 

 

2016

 

Bekijk dit project Ga naar de website van Beurs Eigen Huis Bekijk dit project

NOVEMBER 2016
8A ontwerpt patio bungalows voor 60+ers
  OKTOBER 2016
8A op Beurs Eigen Huis Jaarbeurs Utrecht
  SEPTEMBER 2016
8A ontwerpt 11 CPO-woningen in Rotterdam
     

8A heeft patio bungalows voor 60+ers ontworpen. In samenwerking met conceptontwikkelaar Beyond Now heeft 8A Quokka Bungalow ontwikkeld, een nieuw kleinschalig woonconcept dat volledig is ontworpen op zorgeloos en comfortabel leven. Een gelijkvloers woonprogramma. Een ultieme ruimtebeleving, maar geen onnodige vierkante meters. Een hoogwaardig ontwerp. Een sfeervolle patio. En een buurt met gelijkgestemden die voor elkaar klaar staan. Bekijk onze website: www.quokkahome.nl.

8A staat op vrijdag, zaterdag en zondag 7, 8 en 9 oktober met een eigen stand op de Beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten in de Jaarbeurs Utrecht. Hier presenteren wij onze woningen van Kavelwoning.nl. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Neem voor gratis toegangskaarten contact met ons op via info@8aa.nl en kom bij ons langs. Wij staan in het Architectenpaviljoen met standnummer D1.20.

8A heeft 11 woningen ontworpen voor Park 16Hoven Rotterdam in opdracht van projectontwikkelaar Meacasa. Het project is opgezet als een CPO en is ontworpen op basis van de moodboards van de bewoners, het traditionele bouwsysteem van Ik Woon Betaalbaar en het beeldkwaliteitsplan van gemeente Rotterdam. De woningen hebben dezelfde verdieping hoge ramen, maar wijken van elkaar af door de drie verschillende kleuren en dakvormen die op de wensen van de bewoners zijn afgestemd.

 

 

Bekijk dit project Bekijk dit project Bekijk dit project

AUGUSTUS 2016
8A ontwerpt 19 CPO-woningen in Nijkerk
  JULI 2016
Loggia house Amsterdam IJburg opgeleverd
  JUNI 2016
8A ontwerpt Brick house in Dordrecht
     

8A heeft 19 woningen ontworpen voor Doornsteeg Nijkerk in opdracht van projectontwikkelaar Meacasa. Het project is opgezet als een CPO van in totaal 44 woningen, dat in twee deelplannen is opgesplitst met een eigen architect en architectuur. Een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp van de woningen is het beeldkwaliteitsplan van gemeente Nijkerk, dat een markant dak voorschrijft dat past bij het dorpse en landelijke karakter van Nijkerk. De woonblokken hebben een 'dansend dak' dat de woonwensen van de CPO-ers volgt.

Loggia house in Amsterdam is opgeleverd. De woning maakt onderdeel uit van het door Woonstichting De Key ontwikkelde IJburg Blok 59. De woning bestaat uit drie bouwlagen van 5,4 x 12,0m en is voorzien van een houten gevel en loggia's in de voor- en achtergevel. Loggia house is één van onze kavelwoningen die wij als een kant en klaar product hebben ontwikkeld.

Voor meer informatie over onze kavelwoningen, zie: www.kavelwoning.nl.

8A heeft een vrijstaande stadswoning ontworpen voor een particulier gezin met een kavel in het hofje van Stadswerven, Dordtse Ruimte in Dordrecht. De woning wordt volledig opgetrokken in traditioneel metselwerk en is ontworpen vanuit de gedachte van maximale privacy in de stad, in combinatie met de maximale beleving van licht en ruimtelijkheid. Dit is bereikt door toepassing van veel dichte gevelvlakken en slimme positionering van dakkoepels en smalle verdieping hoge ramen.

 

 

Bekijk dit project Ga naar de website van Beurs Eigen Huis Bekijk dit project

APRIL 2016
8A ontwerpt Cascade house Spoorzone Delft
  MAART 2016
8A op Beurs Eigen Huis Jaarbeurs Utrecht
  FEBRUARI 2016
Datcha house 4 in Nijmegen opgeleverd
     

8A heeft een tussenwoning ontworpen voor particulieren met een kavel in de Coendersbuurt, Spoorzone Nieuw Delft. Uitgangspunt voor het ontwerp is het creëren van veel licht en ruimtelijkheid. Om dit te bereiken heeft de woning een waterval trap, die helemaal van de achterkant naar de voorkant van de woning loopt. De voor- en achtergevel zijn bekleed met zwart houten geveldelen gecombineerd met zwart aluminium kozijnen. Zij vormen samen een sterk contrast met het interieur van de woning.

8A staat op vrijdag, zaterdag en zondag 4, 5 en 6 maart met een eigen stand op de Beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten in de Jaarbeurs Utrecht. Hier presenteren wij onze woningen van Kavelwoning.nl. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Neem voor gratis toegangskaarten contact met ons op via info@8aa.nl en kom bij ons langs. Wij staan in het Architectenpaviljoen met standnummer A2.22.

Datcha house 4 is opgeleverd. Datcha house 4 is één van onze vrijstaande woningen die is geïnspireerd op de typisch Russische datcha's. Dit zijn zomerhuizen in het groen die in de loop der tijd zijn getransformeerd en uitgebouwd tot volwaardige woningen. Datcha house 4 heeft een uitbouw op de begane grond, een extra verdieping met een asymmetrisch zadeldak en een dakterras.

 

 

Bekijk dit project  

JANUARI 2016
Datcha house 2 in Nijmegen opgeleverd
       
     

Datcha house 2 is opgeleverd. Datcha house 2 is één van onze vrijstaande woningen die is geïnspireerd op de typisch Russische datcha's. Dit zijn zomerhuizen in het groen die in de loop der tijd zijn getransformeerd en uitgebouwd tot volwaardige woningen. Datcha house 2 heeft een plat dak met een schuine dakopstand die de woning een asymmetrisch dakbeëindiging geeft. Hiermee is op een eenvoudige manier afgeweken van de platte doosvorm.

 

 

 

 

Copyright © 2017 | 8A Architecten
KavelwoningVilla 8ABehancearchitect-infoHomifyBouwboekArchiNedarchitectenweb