NIEUWS

 

Bekijk dit project Bekijk deze publicatie Bekijk dit project

FEBRUARI 2017
Ontwikkel zelf uw appartement in Ypenburg
  JANUARI 2017
Datcha house 4 in extrArchitecture
  NOVEMBER 2016
8A ontwerpt patio bungalows voor 60+ers
     

Gelijkvloers wonen in een appartement dat volledig aan uw wensen en eisen voldoet. Dat kan in Ypenburg, Den Haag. De gemeente Den Haag geeft ruimte aan zogenaamde ‘CPO-intiatieven voor gestapelde bouw’. Ofwel, aan bewonersgroepen die hun eigen appartement willen ontwikkelen. U bepaalt dus zelf hoe groot, hoe licht en hoe energiezuinig uw nieuwe appartement is, hoeveel kamers het heeft en hoe het precies is ingedeeld. Iets voor u?

Lees meer...

De door 8A ontworpen vrijstaande woning 'Datcha house 4' is gepubliceerd in vakblad extrArchitecture, een referentiemagazine uitgegeven door Eternit. Datcha house 4 staat als eerste project in het blad op pagina 7 t/m 11.

Voor de publicatie zijn speciaal door de fotograaf van Eternit nieuwe foto's van de woning gemaakt. Deze zijn online te bekijken op de Eternit website.

8A heeft patio bungalows voor 60+ers ontworpen. In samenwerking met conceptontwikkelaar Beyond Now heeft 8A Quokka Bungalow ontwikkeld, een nieuw kleinschalig woonconcept dat volledig is ontworpen op zorgeloos en comfortabel leven. Een gelijkvloers woonprogramma. Een ultieme ruimtebeleving, maar geen onnodige vierkante meters. Een hoogwaardig ontwerp. Een sfeervolle patio. En een buurt met gelijkgestemden die voor elkaar klaar staan. Bekijk onze website: www.quokkahome.nl.

 

 

Ga naar de website van Beurs Eigen Huis Bekijk dit project Bekijk dit project

OKTOBER 2016
8A op Beurs Eigen Huis Jaarbeurs Utrecht
  SEPTEMBER 2016
8A ontwerpt 11 CPO-woningen in Rotterdam
  AUGUSTUS 2016
8A ontwerpt 19 CPO-woningen in Nijkerk
     

8A staat op vrijdag, zaterdag en zondag 7, 8 en 9 oktober met een eigen stand op de Beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten in de Jaarbeurs Utrecht. Hier presenteren wij onze woningen van Kavelwoning.nl. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Neem voor gratis toegangskaarten contact met ons op via info@8aa.nl en kom bij ons langs. Wij staan in het Architectenpaviljoen met standnummer D1.20.

8A heeft 11 woningen ontworpen voor Park 16Hoven Rotterdam in opdracht van projectontwikkelaar Meacasa. Het project is opgezet als een CPO en is ontworpen op basis van de moodboards van de bewoners, het traditionele bouwsysteem van Ik Woon Betaalbaar en het beeldkwaliteitsplan van gemeente Rotterdam. De woningen hebben dezelfde verdieping hoge ramen, maar wijken van elkaar af door de drie verschillende kleuren en dakvormen die op de wensen van de bewoners zijn afgestemd.

8A heeft 19 woningen ontworpen voor Doornsteeg Nijkerk in opdracht van projectontwikkelaar Meacasa. Het project is opgezet als een CPO van in totaal 44 woningen, dat in twee deelplannen is opgesplitst met een eigen architect en architectuur. Een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp van de woningen is het beeldkwaliteitsplan van gemeente Nijkerk, dat een markant dak voorschrijft dat past bij het dorpse en landelijke karakter van Nijkerk. De woonblokken hebben een 'dansend dak' dat de woonwensen van de CPO-ers volgt.

 

 

Bekijk dit project Bekijk dit project Bekijk dit project

JULI 2016
Loggia house Amsterdam IJburg opgeleverd
  JUNI 2016
8A ontwerpt Brick house in Dordrecht
  APRIL 2016
8A ontwerpt Cascade house Spoorzone Delft
     

Loggia house in Amsterdam is opgeleverd. De woning maakt onderdeel uit van het door Woonstichting De Key ontwikkelde IJburg Blok 59. De woning bestaat uit drie bouwlagen van 5,4 x 12,0m en is voorzien van een houten gevel en loggia's in de voor- en achtergevel. Loggia house is één van onze kavelwoningen die wij als een kant en klaar product hebben ontwikkeld.

Voor meer informatie over onze kavelwoningen, zie: www.kavelwoning.nl.

8A heeft een vrijstaande stadswoning ontworpen voor een particulier gezin met een kavel in het hofje van Stadswerven, Dordtse Ruimte in Dordrecht. De woning wordt volledig opgetrokken in traditioneel metselwerk en is ontworpen vanuit de gedachte van maximale privacy in de stad, in combinatie met de maximale beleving van licht en ruimtelijkheid. Dit is bereikt door toepassing van veel dichte gevelvlakken en slimme positionering van dakkoepels en smalle verdieping hoge ramen.

8A heeft een tussenwoning ontworpen voor particulieren met een kavel in de Coendersbuurt, Spoorzone Nieuw Delft. Uitgangspunt voor het ontwerp is het creëren van veel licht en ruimtelijkheid. Om dit te bereiken heeft de woning een waterval trap, die helemaal van de achterkant naar de voorkant van de woning loopt. De voor- en achtergevel zijn bekleed met zwart houten geveldelen gecombineerd met zwart aluminium kozijnen. Zij vormen samen een sterk contrast met het interieur van de woning.

 

 

Ga naar de website van Beurs Eigen Huis Bekijk dit project Bekijk dit project

MAART 2016
8A op Beurs Eigen Huis Jaarbeurs Utrecht
  FEBRUARI 2016
Datcha house 4 in Nijmegen opgeleverd
  JANUARI 2016
Datcha house 2 in Nijmegen opgeleverd
     

8A staat op vrijdag, zaterdag en zondag 4, 5 en 6 maart met een eigen stand op de Beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten in de Jaarbeurs Utrecht. Hier presenteren wij onze woningen van Kavelwoning.nl. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Neem voor gratis toegangskaarten contact met ons op via info@8aa.nl en kom bij ons langs. Wij staan in het Architectenpaviljoen met standnummer A2.22.

Datcha house 4 is opgeleverd. Datcha house 4 is één van onze vrijstaande woningen die is geïnspireerd op de typisch Russische datcha's. Dit zijn zomerhuizen in het groen die in de loop der tijd zijn getransformeerd en uitgebouwd tot volwaardige woningen. Datcha house 4 heeft een uitbouw op de begane grond, een extra verdieping met een asymmetrisch zadeldak en een dakterras.

Datcha house 2 is opgeleverd. Datcha house 2 is één van onze vrijstaande woningen die is geïnspireerd op de typisch Russische datcha's. Dit zijn zomerhuizen in het groen die in de loop der tijd zijn getransformeerd en uitgebouwd tot volwaardige woningen. Datcha house 2 heeft een plat dak met een schuine dakopstand die de woning een asymmetrisch dakbeëindiging geeft. Hiermee is op een eenvoudige manier afgeweken van de platte doosvorm.

 

 

Ga naar de Kavelwoning.nl website Ga naar de website van Beurs Eigen Huis Bekijk dit project

NOVEMBER 2015
8A lanceert nieuwe website Kavelwoning.nl
  OKTOBER 2015
8A op Beurs Eigen Huis, Jaarbeurs Utrecht
  SEPTEMBER 2015
8A ontwerpt kavelwoning Brick house
     

8A heeft een nieuwe website www.kavelwoning.nl gelanceerd. Met deze website wil 8A de particuliere zelfbouw markt nog beter bereiken en bedienen met een groeiend aanbod moderne, betaalbare conceptwoningen voor particulieren. De woningen worden per stuk verkocht, kunnen overal in Nederland worden gebouwd en zijn geschikt voor zowel zelfbouw als samenbouw projecten (PO & CPO). Daarnaast behoort een maatwoning ook tot de mogelijkheden.

8A staat op vrijdag, zaterdag en zondag 9, 10 en 11 oktober met een eigen stand op de Beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten in de Jaarbeurs Utrecht. Hier presenteren wij onze woningen en verbouwingsprojecten. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Neem voor gratis tickets contact met ons op via info@8aa.nl en kom bij ons langs. Wij staan in het Architectenpaviljoen met standnummer B20.

8A heeft een nieuwe conceptwoning 'brick house' ontworpen. De woning is speciaal ontwikkeld voor klanten die op zoek zijn naar een meer traditioneel gebouwde woning van metselwerk en klanten met een lager budget. De gevels zijn zo ontworpen dat de klant zelf kan kiezen waar, welke en hoeveel ramen moeten worden geplaatst. Hierdoor kan de woning worden aangepast op het budget en de woonwensen van de klant. Meer specifieke informatie zie: www.kavelwoning.nl.

 

 

Bekijk dit project Ga naar de website van de Van Nelle Ontwerpfabriek Bekijk dit project

AUGUSTUS 2015
8A ontwerpt verbouwing rijwoning Zeist
  APRIL 2015
8A verhuist naar Van Nelle Ontwerpfabriek
  MAART 2015
8A ontwerpt verbouwing villa Overschie
     

8A heeft een ontwerp gemaakt voor de verbouwing van een jaren 30 woning in Zeist. De woning wordt aan de achterkant uitgebreid met een uitbouw van 4m, waar een grote leefkeuken met geintegreerd houten boekenkast wordt gerealiseerd. De uitbouw krijgt een grote vouwdeur om een open verbinding te maken met de tuin. Dit nieuwe gedeelte vormt een sterk contrast met de rest van de woning die zoveel mogelijk in originele staat wordt hersteld.

8A is per 1 april verhuist naar de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Na 3 jaar in de Maassilo zijn wij overgestapt naar dit fantastische gebouw. We zitten op de 2e verdieping in het gebouw 'kantoor'. Dit is het eerste gebouw aan de linker hand.

Ga naar contact voor onze nieuwe contactgegevens.

8A heeft een ontwerp gemaakt voor de verbouwing van een vrijstaande villa op de Rotterdamse Rijweg in Rotterdam Overschie. De bestaande serre en verschillende buitenkozijnen worden vervangen. Daarnaast wordt de woonkamer op de begane grond en de badkamer op de 1e verdieping volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht. Ook de tuin wordt opnieuw aangelegd en is ontworpen door Buiten5. De verwachte oplevering is eind april 2015.

 

 

Copyright © 2017 | 8A Architecten
KavelwoningVilla 8ABehancearchitect-infoHomifyBouwboekArchiNedarchitectenweb