Loggia house, IJburg Blok 59, Amsterdam  

 

Opdrachtgevers
Fam. Koedam - Heijboer

Locatie
Jan Vrijmanstraat 224
1087 MP Amsterdam

Programma
rijwoning
3 bouwlagen
5,4 x 12,0 x 9,0m (b x d x h)
195 m2 BVO
bouwsysteem: kalkzandsteen met betonvloeren

Ontwerp
2015

Fase
uitgevoerd

Jaar van oplevering
2016

Meer informatie
www.kavelwoning.nl

 

 

Locatie
Loggia house is een zelfbouw woning gebouwd in particulier opdrachtgeverschap (PO) op de Jan Vrijmanstraat in Amsterdam IJburg. De tussenwoning maakt onderdeel uit van Blok 59, een bouwblok van 71 zelfbouwwoningen ontwikkeld door Woonstichting de Key.

Loggia house
Uitgangspunt voor het ontwerp van Loggia house is het creëren van zoveel mogelijk ‘licht, lucht, groen en ruimte’. De woning heeft veel glas door de verdiepingshoge aluminium kozijnen, waardoor veel daglicht binnenvalt en een breed uitzicht ontstaat naar buiten. Het glas is doorgevoerd tot in de entree om de begane grond te verbindingen met de straat. Het bankje naast de voordeur versterkt dit idee. Deze nodigt de bewoners uit om op een mooie zomerse dag voor de deur te gaan zitten met een drankje en brengt op deze manier de bewoners in de straat meer met elkaar in contact.

 

In de voor- en achtergevel zijn loggia's (inpandige balkons) opgenomen door het glas terug te leggen en de gevel schuin mee te laten lopen. Hierdoor ontstaat een panoramisch uitzicht en tegelijkertijd beschutting tegen de regen en het directe zonlicht in de zomer. Ook geeft het meer privacy in de slaapkamers. Op de balkons zijn plantenbakken in de gevel opgenomen die zorgen voor meer groen in de straat.

Houten gevel
De gevels zijn voorzien van vergrijst Douglas houten delen die als losse planken zijn gemonteerd. Dit geeft de woning een verfijnde warme uitstraling en geeft het hout tegelijkertijd voldoende ruimte om te drogen na een regenbui voor een langere levensduur. De houten delen zijn doorgevoerd in de balustrades van de balkons door om en om delen weg te laten. De uitlijning van de houten delen zijn per verdieping zorgvuldig ontworpen, waarbij tegelijkertijd de maximaal te leveren lengte van het hout integraal is meeontworpen met de gevel.

 

Loggia house, Amsterdam IJburg, Blok 59 - modern rijtjeshuis met vergrijst houten gevel

 

Loggia house, Amsterdam IJburg, Blok 59 - modern rijtjeshuis met vergrijst houten gevel

 

Loggia house, Amsterdam IJburg, Blok 59 - modern rijtjeshuis met vergrijst houten gevel

 

 

 

Copyright © 2018 | 8A Architecten
KavelwoningVilla 8ABehancearchitect-infoHomifyBouwboekArchiNedarchitectenweb