Cascade house, Coendersbuurt, Spoorzone, Nieuw Delft  

 

Opdrachtgevers
Koen & Tina

Locatie
kavel CB038, Coendersbuurt,
Spoorzone, Nieuw Delft

Programma
rijwoning met waterval trap en vide
2,5 bouwlagen
6,0 x 10,0 x 9,0m (b x d x h)
161 m2 BVO
bouwsysteem: kalkzandsteen met betonvloeren

Ontwerp
2016

Fase
technisch ontwerp

Oplevering
eind 2017

 

 

Ontwerp
Uitgangspunt voor het ontwerp van het woonhuis is het creëren van veel licht en ruimtelijkheid. Om dit te bereiken heeft het huis een waterval trap, die helemaal van de achterkant naar de voorkant van het huis loopt. Het grote trapgat dat hierdoor ontstaat en de vide die hieraan is verbonden geeft het beoogde licht en de ruimtelijkheid aan het hius. De overloop van de 1e verdieping die op de vide uitkomt is zoveel mogelijk open gehouden en wordt benut als open werkruimte.

Keuken
De keuken die aan de voorkant van het huis ligt is met twee traptreden verhoogd en wordt hierdoor ruimtelijk gescheiden van de woonkamer. Tegelijkertijd geeft de verhoging meer privacy in de keuken ten opzichte van de straat.

 

Gevels
De voor- en achtergevel zijn bekleed met zwart houten geveldelen gecombineerd met zwart aluminium kozijnen. Deze vormen samen een sterk contrast met het interieur van de woning. De ramen zijn groot en geven veel daglicht en uitzicht naar buiten. De verdiepte entree verbindt het huis met de verplichte Delftse stoep en de straat.

 

Cascade house, Coendersbuurt, Spoorzone Nieuw Delft - modern rijtjeshuis met zwart houten gevel

 

Cascade house, Coendersbuurt, Spoorzone Nieuw Delft - modern rijtjeshuis met zwart houten gevel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 | 8A Architecten
KavelwoningVilla 8ABehancearchitect-infoHomifyBouwboekArchiNedarchitectenweb