Datcha house 4, Homeruskwartier, Almere Poort  

 

Opdrachtgever
Fam. Pureveen

Locatie
Saturnussingel 261
1363 RG Almere

Programma
hoekwoning
3 bouwlagen
5,4 x 9,6 x 9,0m (b x d x h)
154 m2 BVO
bouwsysteem: kalkzandsteen met betonvloeren

Ontwerp
2014 - 2015

Fase
uitgevoerd

Jaar van oplevering
2017

Meer informatie
www.kavelwoning.nl

 

 

Locatie
Datcha house 4 is een zelfbouw woning gebouwd in particulier opdrachtgeverschap (PO) in Homeruskwartier, Almere Poort. De hoekwoning is onderdeel van een rij van vier geschakelde zelfbouw woningen gelegen aan een klein doodlopend woonerf. De woningen hebben de tuin aan de voorkant, georiënteerd op het zuiden met een eigen parkeerplaats op eigen terrein. Door deze omgekeerde oriëntatie van de kavels liggen de achtertuinen met bergingen als het ware aan de voorkant.

Datcha house
Datcha house 4 is één van onze Datcha house kavelwoningen (www.kavelwoning.nl) die zijn geïnspireerd op de typisch Russische datcha's. Dit zijn zomerhuizen in het groen die in de loop der tijd zijn getransformeerd en uitgebouwd tot volwaardige gezinswoningen. Datcha house is zo ontwikkeld dat de basis opzet altijd hetzelfde is; een rechthoekige plattegrond van 5,4 x 9,6m met de entree aan de zijkant, die vervolgens op maat kan worden uitgebouwd en aangepast aan de woonwensen van de klant.

 

Zo kan er gekozen worden uit verschillende dakvormen, uit-/opbouwen en gevelmaterialen en kan het huis worden verbreed en verdiept. Hierdoor is elke datcha uiteindelijk uniek.

Datcha house 4
End-datcha house is uitgevoerd als een hoekwoning met drie volledige bouwlagen met platdak. De woning heeft grote verdiepingshoge ramen die zorgen voor veel daglicht en uitzicht naar buiten. Hierdoor voelt de woning heel ruimtelijk aan. De ramen hebben geïntegreerde aluminium luiken om het huis te voorzien van frisse lucht van buiten. De mat zwart gekleurde aluminium kozijnen liggen vlak in de gevel en creëren een sterk contrast met de gevel van vergrijst Douglas houten delen. Als uitzondering op de vlakke kozijnen ligt de entree van de woning juist verdiept in de gevel, om droog voor de voordeur te kunnen staan als het regent. De entree is op deze manier ook duidelijk herkenbaar en geeft de woning een mooie uitnodigende en expressieve uitstraling. De badkamer heeft vanwege privacy een afwijkend raam dat smaller is en half verborgen achter de gevelbekleding is aangebracht.

 

Datcha house 4, Homeruskwartier, Almere Poort - modern hoekhuis met grote ramen en vergrijst houten gevel

 

Datcha house 4, Homeruskwartier, Almere Poort - modern hoekhuis met grote ramen en vergrijst houten gevel

 

 

 

 

Copyright © 2018 | 8A Architecten
KavelwoningVilla 8ABehancearchitect-infoHomifyBouwboekArchiNedarchitectenweb