VISIE

 

 

8A Architecten is een ambitieus architectenbureau opgericht in 2008 door architect Robert Uijttewaal. 8A is gevestigd in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam en is gespecialiseerd in het ontwerpen van moderne gebouwen, waarbij het interieur en de techniek een integraal onderdeel uitmaakt van het ontwerp. Wij zijn vooral actief in de particuliere en seriematige woningbouw en spelen hierbij voortdurend in op de vraag uit de markt en de ontwikkelingen in de maatschappij. Wij werken zowel voor professioneel als particulier opdrachtgevers, waarbij de vraag en identiteit van de eindgebruiker altijd centraal staat. Wij hanteren hierbij een interdisciplinaire, integrale en persoonlijke aanpak met een eerlijke Rotterdamse doen-mentaliteit.

Ontwerpen
Bij het ontwerpen streven wij naar een moderne, uitnodigende en expressieve uitstraling die het gebruik, de identiteit van het gebouw en de locatie ten goede komt. Hierbij stellen wij onszelf ten doel om mensen meer met elkaar te verbinden. Onze gebouwen staan daarom in dienst van de gebruiker en hebben een duidelijk menselijke schaal. Daarnaast hebben zij een duurzaam karakter en een sterke relatie met de omgeving. Onze ontwerpen kenmerken zich door een helder geometrische vormentaal met veel glas en zorgvuldig toegepaste materialen.

Projecten
Wij werken aan verschillende projecten variƫrend van kleinschalig, zoals: interieurs, verbouwingen, uitbouwen, opbouwen, woonhuizen en villa's, tot grootschalig, zoals: CPO's, seriematige woningbouw, kantoorgebouwen en bedrijfsgebouwen. Wij werken zowel voor professioneel als particulier opdrachtgevers. Daarnaast initiƫren en ontwikkelen wij onze eigen projecten.

Architectuur als product
De afgelopen jaren hebben wij ons gespecialiseerd in het ontwikkelen van onderscheidende zelfbouwwoningen, geschikt voor zowel PO- als CPO-projecten. Dit zijn moderne nieuwbouwwoningen die wij verkopen als een kant-en-klaar product, die aan de woonwensen van de gebruiker kunnen worden aangepast. Hiermee verkopen wij architectuur als een product, naast de traditionele diensten.

Bekijk onze zelfbouwwoningen op: www.kavelwoning.nl en www.quokkahome.nl.

 

 

Copyright © 2018 | 8A Architecten
KavelwoningVilla 8ABehancearchitect-infoHomifyBouwboekArchiNedarchitectenweb